Blog

Persoonlijk: Belangrijk of toch Urgent?

Persoonlijk: Belangrijk of toch Urgent?

27 november 2023

Een manier om je werk efficiënter en effectiever te maken, is door onderscheid te maken op een to do lijst tussen belangrijk en urgent. Zo kun je je focussen op de taken die het meest waardevol zijn en die je het meeste plezier geven. Dit helpt je ook om stress te verminderen en je werk beter te organiseren. Een manier om het verschil te bepalen is door gebruik te maken van de prioriteitenmatrix van Eisenhower.

Projectmanagement: Het leren omgaan met onzekerheid!

Projectmanagement: Het leren omgaan met onzekerheid!

9 oktober 2023

Tijdens het projectmatig werken (PMW) wordt er gewerkt van grof naar fijn waarbij het project steeds gedetailleerder en duidelijker wordt. Hierdoor is er bij de start van een nieuw project een grote mate van onzekerheid. Het is als een olifant die op een dun koord balanceert: je weet nooit wanneer en of hij zal vallen of hoeveel schade hij zal aanrichten. Om deze onzekerheden te beheersen, is het belangrijk om risicomanagement toe te passen.

Persoonlijk: To do lijst in VIJF stappen

Persoonlijk: To do lijst in VIJF stappen

14 augustus 2023

Gedurende de dag rent iedereen de benen uit het lijf wat meestal het moment is dat er belangrijke taken door tijdgebrek vergeten of totaal niet gedaan worden. Een to do lijst kan helpen om net als bij een boodschappenlijstje niets te vergeten als je daadwerkelijk in de winkel staat. Wat is een to do lijst eigenlijk?

Projectmanagement: Conflicthantering in stijl!

Projectmanagement: Conflicthantering in stijl!

8 september 2021

Oei … er is binnen het project een conflict en twee of meerdere mensen (of organisaties) staan letterlijk tegenover elkaar … wat nu? Binnen de meeste conflicten is er vaak één winnaar en één verliezer … of toch niet? Volgens het model van Thomas en Kilmann zijn er meerdere mogelijkheden om met een conflict om te gaan afhankelijk van de situatie.

Communicatie: Effectief vergaderen

Communicatie: Effectief vergaderen

17 mei 2021

Dagelijks hebben we allerlei soorten vergaderingen en binnen sommige organisaties heerst zelfs een ware vergadercultuur waarbij het meer om het vergaderen zelf draait dan het echte DOEL van de vergadering. In deze blog geven we simpele tips om effectief te vergaderen, maar wat is een vergadering precies?

Projectmanagement: Duivelsdriehoek

Projectmanagement: Duivelsdriehoek

18 december 2020

Bij projectbeheersing zijn alle beheersaspecten van Geld, Organisatie, Tijd, Informatie en Kwaliteit (GOTIK) ontzettend belangrijk. De onderdelen geld, tijd en kwaliteit zijn de drie beheersaspecten die direct invloed hebben op elkaar en gezamenlijk de duivelsdriehoek vormen. Voeg het onderdeel Scope toe en men spreekt over het ijzeren vierkant.