Tools

Op zoek naar een specifieke tool (software) om jouw werk te vergemakkelijken? De tools is een lijst met onze favoriete software die wij graag tijdens onze diensten gebruiken. Om Kritiek Pad als informatiebron te behouden bieden wij alleen informatie over specifieke software aan en een link naar de originele website van de software.

Selecteer: 0 - 9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Nieuw
-


0 - 9
-

A

Adaware 14 = Een softwareprogramma dat je computer beschermt tegen online bedreigingen, zoals malware, phishing, spyware, virussen en andere online bedreigingen. Het biedt real-time bescherming, automatische updates, on-demand scans, webcam- en microfoonblokkering en webbescherming om jouw netwerkveiligheid te beheren. Adaware 14 is gratis te downloaden van de officiële website. Je kunt ook upgraden naar de premiumversie voor extra functies op het gebied van privacy en PC-prestaties, zoals firewall, e-mailbewaking, VPN, wachtwoordhackbewaking, geheugenboost en Windows-reparatie.

Prijs: Gratis / geavanceerde optie tegen betaling
OS: Desktop app
Website: https://www.adaware.com

Adobe Firefly = Een webapplicatie die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie (AI) om nieuwe content te creëren op basis van eenvoudige tekstopdrachten. Je kunt Firefly gebruiken om afbeeldingen, teksteffecten, kleurenpaletten en meer te genereren met behulp van je eigen verbeelding of referentieafbeeldingen. Firefly is getraind met Adobe Stock-afbeeldingen, content met een open licentie en content die tot het publieke domein behoort, zodat je Firefly probleemloos voor commerciële doeleinden kunt gebruiken. De tool is beschikbaar in meer dan 20 verschillende talen waaronder Nederlands en zal op korte termijn geïntegreerd worden in de overige software van Adobe. Je hebt een gratis Adobe account nodig waarmee je 25 credits hebt voor het genereren van content.

Prijs: Gratis / geavanceerde optie tegen betaling
OS: Web browser
Website: https://firefly.adobe.com

B
-

C

CamCard = Moe van het handmatig overtypen van een ontvangen visitekaartje? Stop met die onzin en neem een foto met deze app van het visitekaartje en de gegevens zullen automatisch herkend, over- en opgenomen worden in de contacten van jouw smartphone. Met de cloudopslag heb je altijd toegang tot je contacten, waar je ook bent. De app zorgt ervoor dat je contacten up-to-date zijn op je smartphone, tablets en de web app via een PC. Met de app kun je contacten beheren, notities toevoegen, herinneringen instellen en nog veel meer.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.camcard.com

Canva = Een online designplatform waarmee je allerlei soorten visuele content kunt maken en publiceren, zoals graphics, posters, presentaties, documenten en sociale media-afbeeldingen. Je hebt geen grafische of technische kennis nodig om Canva te gebruiken, want het biedt je duizenden gratis kant-en-klare sjablonen, een eenvoudige interface en een grote bibliotheek van afbeeldingen, iconen, lettertypen en kleuren. Je kunt Canva op elk apparaat gebruiken dat verbonden is met het internet, en je kunt je ontwerpen makkelijk delen of afdrukken. Canva werd opgericht in 2013 en heeft meer dan 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers in 190 landen en 100 talen. De gratis versie is zeer uitgebreid, maar bekijk ook zeker de betaalde opties.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.canva.com

Chat GPT = Een chatbot van OpenAI die gebruik maakt van een kunstmatige intelligentie (AI) model genaamd GPT. GPT staat voor Generative Pre-trained Transformer en is een model dat getraind is op grote hoeveelheden tekst van het internet. Chat GPT kan natuurlijke taal begrijpen en genereren en kan dus gesprekken voeren met gebruikers in verschillende talen, waaronder Nederlands. De chatbot kan ook creatieve teksten schrijven, zoals gedichten, verhalen, liedjes, code en meer. Chat GPT is een experimentele technologie die nog steeds leert en verbetert dus het kan soms fouten maken of ongepaste antwoorden geven. Voor alle duidelijkheid is Chat GPT geen echte persoon en heeft geen eigen mening of gevoelens. Chat GPT is bedoeld om informatief, visueel, logisch en actiegericht te zijn, maar ook positief, beleefd, interessant, vermakelijk en boeiend. De basis versie van Chat GPT is volledig gratis zonder een limiet voor gebruik, maar wel met een limiet voor het aantal woorden en tekens voor antwoorden.

Prijs: Gratis / geavanceerde optie tegen betaling
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://chat.openai.com

Coggle = Een online applicatie voor het maken van mindmaps. Een mindmap is een diagram dat ideeën, concepten of informatie op een visuele manier organiseert. Coggle maakt hiërarchisch gestructureerde documenten, zoals een vertakkende boom. Dit verschilt van andere samenwerkingseditors, zoals Google Docs, die lineaire (tekstdocument) of tabulaire (spreadsheet) documentformaten bieden. Met Coggle kun je snel en eenvoudig vooral mooie mindmaps maken en deze delen met vrienden en/of collega's om samen aan je ideeën te werken. Coggle integreert naadloos met Google Drive, zodat je je mindmaps kunt opslaan en openen vanuit je Google-account.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://coggle.it

ColorNote = Een eenvoudige en gemakkelijke notitie-app om een to do lijst mee te maken of bij te houden. Het geeft je een snelle en gemakkelijke notitie-ervaring als je notities, memo's, e-mails, berichten, boodschappenlijstjes en takenlijstjes schrijft. Je kunt je notities organiseren op kleur, een herinnering instellen, je notities online synchroniseren en beveiligen met een wachtwoord. Je kunt ook een widget op je startscherm van je smartphone plaatsen om je notities altijd bij de hand te hebben. Het is mogelijk om herinneringen toe te voegen aan elke lijst. De app beschikt over volledige cloud ondersteuning waardoor er altijd een backup is. ColorNote is volledig gratis te gebruiken, zonder advertenties of verborgen kosten.

Prijs: Gratis
OS: Desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.colornote.com

Convert = Een gratis programma van Josh Madison dat verschillende eenheden van meting kan omrekenen. Het ondersteunt meer dan 200 categorieën, waaronder lengte, massa, volume, temperatuur, snelheid, tijd, valuta en nog veel meer. De app heeft een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface, waar je de bron- en doeleenheid kunt kiezen uit een dropdown menu en de waarde kunt invoeren dat je wilt converteren. De app berekent dan automatisch de conversie en toont het resultaat in een ander vak. Je kunt ook de geschiedenis van je conversies bekijken en kopiëren naar het klembord of een bestand.

Prijs: Gratis
OS: Desktop app
Website: https://joshmadison.com

D

Datumprikker = Niets is frustrerender dan met een grote groep mensen tegelijk een afspraak maken. Datumprikker helpt hiermee en is een online tool om snel en makkelijk een datum te kiezen voor een afspraak, vergadering, etentje of andere gelegenheid. Het systeem werkt volgens vier vaste stappen door eigen gegevens, boodschap, mogelijke data weer te geven waarna de uitgenodigde deelnemers zelf kunnen aangeven welke opties voor hen geschikt zijn. Zo kun je zien welke datum voor iedereen schikt en de definitieve keuze prikken als datum voor de afspraak. Je hebt geen account, maar wel een geldig e-mailadres nodig om Datumprikker te kunnen gebruiken.

Prijs: Gratis
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://datumprikker.nl

Davinci Resolve = Een professioneel softwareprogramma voor videobewerking, kleurcorrectie, visuele effecten, motion graphics en audiopostproductie. Het wordt gebruikt door veel professionals in de film- en televisie-industrie en is gratis te downloaden van de website van Blackmagic Design. Davinci Resolve heeft een elegante, moderne interface die snel te leren is voor beginners, maar ook krachtig genoeg is voor gevorderden. Het programma heeft vier hoofdmodules: Edit, Fusion, Fairlight en Color. Je kunt eenvoudig schakelen tussen deze modules om verschillende aspecten van je video te bewerken. Davinci Resolve ondersteunt ook multi-user samenwerking met cloud ondersteuning, zodat je met andere editors, coloristen, visuele effecten artiesten en geluidstechnici kunt werken aan hetzelfde project.

Prijs: Gratis / geavanceerde optie tegen betaling
OS: Desktop app
Website: https://www.blackmagicdesign.com

Deep AI = Een online platform dat kunstmatige intelligentie (AI) tools aanbiedt die je creativiteit kunnen verbeteren. Je kunt deze tools gebruiken om verhalen, berichten of programmeercode te schrijven, of om afbeeldingen te bewerken of te genereren met behulp van een omschrijving in tekst. Je kunt ook chatten met historische, tv- of anime-personages, of zoeken op het web met AI. Er is ook een Genius Mode, die een betere prestatie van de AI-chatbot biedt, maar die alleen beschikbaar is voor abonnees. Opgericht in 2017 en heeft als missie om AI-technologieën toegankelijk te maken voor zowel ontwikkelaars als niet-technische gebruikers.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser
Website: https://deepai.org

Deep Nostalgia = Een functie die wordt aangeboden door het genealogieplatform MyHeritage. Het stelt je in staat om oude foto's te uploaden en stilstaande gezichten allerlei uitdrukkingen te laten maken, zoals glimlachen, hoofd kantelen en het knipperen van de ogen. Het wordt ondersteund door een intuïtieve AI die stilstaande foto's analyseert en vooraf bepaalde gebarenreeksen toevoegt die passen bij de oriëntatie van de foto. Deep Nostalgia maakt gebruik van deep learning technologie om gezichten in historische foto's te animeren en realistisch videomateriaal van hoge kwaliteit te creëren. De geanimeerde foto’s kunnen worden gedeeld met vrienden en familie om jouw familiegeschiedenis op een nieuwe manier te beleven.

Prijs: Gratis
OS: Web browser, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.myheritage.nl/deep-nostalgia

Diagrams = Een gratis en open source applicatie voor het maken van diagrammen online op app.diagrams.net, of offline diagrams.io als desktop app. Het is een veilige diagramapp voor teams, waarbij je zelf kunt kiezen waar je je diagramgegevens wilt opslaan. Je kunt allerlei soorten diagrammen maken, zoals stroomdiagrammen, organigrammen, UML-diagrammen en meer. Je kunt ook je diagrammen integreren met verschillende platforms, zoals Google Drive, OneDrive, GitHub en Notion of exporteren naar verschillende formaten.

Prijs: Gratis
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.drawio.com

Dropbox = Een online opslagdienst waarmee je je bestanden online kunt bewaren en gebruiken op verschillende apparaten, zoals computers, smartphones en tablets. Je hebt alleen een internetverbinding en een gratis account nodig om Dropbox te gebruiken. Je kunt ook bestanden delen en bewerken met anderen via Dropbox. Dropbox geeft je standaard 2 GB gratis opslagruimte, maar je kunt meer ruimte krijgen als je betaalt voor een abonnement.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.dropbox.com

E
-

F

Facebook = Een online sociaal netwerk waar je informatie over jezelf met anderen kunt delen, zoals hobby's, interesses en foto's. Je kunt ook contact maken en houden met familie en vrienden, of nieuwe mensen ontmoeten en spelletjes spelen. Facebook heeft bijna drie miljard leden wereldwijd en is opgericht in 2004 door Mark Zuckerberg.

Prijs: Gratis
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.facebook.com

G
-

H

Have i been pwned? (HIBP) = Een hulpmiddel waarmee je als internetgebruiker kunt controleren of jouw persoonlijke gegevens zijn aangetast door datalekken. Door je e-mailadres of telefoonnummer in te vullen op de website, kun je zien of jouw gegevens voorkomen in een bekend datalek, bijvoorbeeld van Facebook of een andere online dienst. Je kunt ook controleren of een wachtwoord dat je gebruikt is gelekt. Als dat zo is, is het belangrijk om je wachtwoord zo snel mogelijk te veranderen, niet alleen bij de dienst waar het lek is gevonden, maar ook bij andere accounts waar je hetzelfde wachtwoord gebruikt. Je kunt ook meldingen instellen om automatisch een berichtje te krijgen als er iets met je gegevens aan de hand is. De website is een gratis en simpel hulpmiddel om je online accounts beter te beschermen.

Prijs: Gratis
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://haveibeenpwned.com

I

Ideogram = Een online platform dat kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om afbeeldingen te genereren op basis van tekst. Je kunt eenvoudig een beschrijving of een naam invoeren en de tool zal een passende afbeelding creëren. Je kunt ook verschillende stijlen en variaties kiezen om je afbeelding aan te passen. De tool is ook gespecialiseerd in het genereren van tekst binnen de afbeeldingen, zoals logo's, slogans of citaten. Het kan tekst integreren in het ontwerp met een hoge nauwkeurigheid en creativiteit. Ideogram.ai is ook een sociaal mediaplatform waar je je eigen afbeeldingen kunt delen en die van anderen kunt ontdekken. Je kunt de populaire creaties bekijken en je profiel beheren. De tool is volledig gratis te gebruiken voor basisfuncties.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser
Website: https://ideogram.ai

Instagram = Een populair sociaal netwerk waar je foto's en video's kunt delen met andere gebruikers. Je kunt je foto's en video's openbaar of privé maken, en ze voorzien van filters, hashtags en onderschriften. Je kunt ook reageren op de berichten van anderen, of ze een 'like' geven. Instagram is onderdeel van het bedrijf Meta, dat ook eigenaar is van Facebook. Je hebt een account nodig om het te gebruiken. Volg je Kritiek Pad al via Instagram? Abonneer, like en deel!

Prijs: Gratis
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.instagram.com

J

Just Beam it = Een dienst voor het eenvoudig en snel bestanden versturen. Je kunt een bestand slepen en neerzetten op de website of op de parachute klikken om een bestand te selecteren. Vervolgens krijg je een link die je kunt delen met de ontvanger. Laat de web browser open staan (dus niet afsluiten) en de ontvanger kan via de link de bestanden direct downloaden. De link blijft maximaal 10 minuten bruikbaar en vervalt automatisch na afronding. Het bestand wordt gestreamd tussen de computers waardoor er geen opslag of wachttijd is.

Prijs: Gratis
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.justbeamit.com

K
-

L

LeiaPix = Een online platform dat kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om diepte en beweging toe te voegen aan foto's. Je kunt je eigen foto's uploaden of kiezen uit een galerij van 2D afbeeldingen en ze omzetten in 3D-animaties met slechts een paar klikken. LeiaPix maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om de diepte en het perspectief van de scène te schatten en realistische bewegingen te creëren. Je kunt je creaties delen met je vrienden op sociale media of downloaden als GIF- of MP4-bestanden. LeiaPix is een leuke en makkelijke manier om je foto's tot leven te brengen met AI. Zo kun je genieten van een realistische en meeslepende ervaring als een nieuwe manier om je herinneringen te bewaren en te beleven.

Prijs: Gratis
OS: Web browser
Website: https://convert.leiapix.com

Leonardo Ai = Een tool gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI) voor het maken van AI-kunst. Met Leonardo AI kun je met behulp van AI prachtige visuele elementen, conceptkunst en game-assets maken met precisie en gemak. Je kunt kiezen uit verschillende kant-en-klare AI-modellen of je eigen training aanpassen. Je kunt ook je eigen ideeën visualiseren met de revolutionaire Image Generation tool, die de grenzen van creativiteit verlegt. Leonardo AI is geschikt voor zowel beginners als experts, en biedt een reeks instelbare opties om aan je behoeften te voldoen. Leonardo AI is ideaal voor inspiratie, karakterontwerp, grafisch ontwerp, mode, marketing, reclame, productfotografie, architectuur, interieurontwerp en nog veel meer. Je hebt een account nodig om de tool te kunnen gebruiken. De gratis optie heeft z’n beperkingen, maar is zeker krachtig genoeg!

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://leonardo.ai

LinkedIn = Een online sociaal netwerk waar professionals elkaar kunnen ontmoeten, ideeën kunnen uitwisselen, samenwerken aan projecten en hun carrière kunnen bevorderen. Het is opgericht in 2003 en heeft wereldwijd meer dan 690 miljoen leden, waarvan 8 miljoen in Nederland en 3 miljoen in België. Het doel van LinkedIn is om te netwerken met andere professionals, kennis en interesses te delen, vacatures te vinden of te plaatsen, en jezelf te profileren met je cv en je prestaties. Zo kun je je zakelijke kansen vergroten en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied. LinkedIn is beschikbaar in 25 talen en heeft kantoren in verschillende landen, waaronder Nederland. Volg je Kritiek Pad al via LinkedIn? Abonneer, like en deel!

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.linkedin.com

M

Microsoft Copilot = Een AI-assistent die je helpt met je dagelijkse werkgerelateerde vragen. Copilot is verbonden met OpenAI's GPT-4, bekend van ChatGPT, alleen dan geïntegreerd in Windows 11 en de tools van Microsoft, zoals Edge webbrowser, Word, Excel, PowerPoint, Outlook en meer. Met Copilot kan je snel documenten samenvatten, e-mails beantwoorden, data analyseren en afbeeldingen creëren. Er is ook een gratis versie voor particuliere gebruikers: Copilot in Windows 11. Copilot is een innovatief en creatief hulpmiddel dat je werkprocessen kan stroomlijnen, efficiëntie kan verhogen en prestaties kan verbeteren in de gehele digitale werkomgeving.

Prijs: Gratis
OS: Windows 11 en Microsoft 365 tools
Website: https://www.microsoft.com

N

NVIDIA Canvas = Een applicatie van NVIDIA die kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om eenvoudig te schilderen en penseelstreken om te zetten in realistische landschapsbeelden. Je kunt met een palet van materialen uit de echte wereld schilderen, zoals gras of wolken, en dan zien hoe het AI-model het scherm vult met verbluffende resultaten. Je kunt ook de stijl en het materiaal van je schilderij aanpassen, verschillende lagen gebruiken en 360-gradenpanorama's maken. NVIDIA Canvas werkt met NVIDIA GeForce RTX, NVIDIA RTX of TITAN RTX GPU's en Windows 10. Je kunt je werk exporteren naar Adobe Photoshop of naar 3D-toepassingen zoals NVIDIA Omniverse Create, Blender en meer.

Prijs: Gratis
OS: Desktop app (Windows 10)
Website: https://www.nvidia.com/en-us/studio/canvas/

O

OpenOffice = Een gratis en open source kantoorpakket dat vergelijkbaar is met Microsoft Office. Het bevat programma's voor tekstverwerking, rekenbladen, tekeningen en presentaties. OpenOffice is ontwikkeld door Apache en wordt sinds 2012 door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt. OpenOffice slaat alle gegevens op in een internationaal open bestandsformaat en kan bestanden van andere veelvoorkomende softwarepakketten lezen, schrijven en is compatibel met Microsoft Office bestanden, dus je kunt ze gemakkelijk uitwisselen en bewerken.

Prijs: Gratis
OS: Desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.openoffice.org

P

Paint = Een gratis en gebruiksvriendelijk programma voor het bewerken van afbeeldingen en foto's. Je kunt er verschillende effecten, filters, lagen en teksten mee toevoegen aan je afbeeldingen. Paint.net Classic is volledig gratis en ondersteunt ook veel bestandsformaten, zoals JPEG, PNG, GIF, BMP en TIFF. Het project werd gestart op de Washington State University in de Verenigde Staten met Microsoft als mentor.

Prijs: Gratis
OS: Desktop app (alleen Windows)
Website: https://www.getpaint.net

Palette = Een website die kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om foto's in kleur te brengen. Je kunt een zwart-witfoto uploaden en de website zal proberen de originele kleuren te herstellen. Dit kan een leuke manier zijn om oude foto's nieuw leven in te blazen of om te zien hoe de wereld er vroeger uitzag. Palette.fm is gratis te gebruiken en je kunt je resultaten delen met anderen.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser
Website: https://palette.fm

Pexels = Een website die gratis stockfoto's en -video's aanbiedt die je overal kunt gebruiken. De foto's en video's zijn gemaakt door getalenteerde makers van over de hele wereld en hebben een hoge kwaliteit. Je hoeft geen toekenning te geven aan de makers als je dat niet wilt, maar het wordt wel zeer gewaardeerd. Pexels heeft ook een scorebord en uitdagingen waar je je eigen foto's en video's kunt delen en prijzen kunt winnen. Pexels is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Nederlands.

Prijs: Gratis
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.pexels.com

Photo Editor: Pixlr E = Een gratis online foto-editor met geavanceerde beeldbewerkingsfuncties. Het is perfect voor zowel beginners als professionals die hun foto's willen verbeteren, ontwerpen willen maken of vanaf een leeg canvas willen tekenen. Je kunt Pixlr E gebruiken in je browser, zonder installatie of registratie. Je kunt ook kiezen uit een van de vele kant-en-klare sjablonen om je creativiteit te stimuleren. Pixlr E ondersteunt de meeste afbeeldingsformaten, zoals PSD (Photoshop), PXZ, JPEG, PNG. Het heeft ook een klassieke desktop UI en generatieve AI-tools om achtergronden te verwijderen en fouten te herstellen.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://pixlr.com/nl/e/

Photo Editor: Pixlr X = Een online foto editor waarmee je afbeeldingen kunt bewerken, bijsnijden, filteren en verbeteren. Je kunt Pixlr X gebruiken om foto's te retoucheren, collages te maken, logo's te ontwerpen, posters te maken en nog veel meer. De tool werkt in je browser, dus je hoeft niets te downloaden of te installeren. Je kunt ook je eigen afbeeldingen uploaden of kiezen uit een bibliotheek met gratis stockfoto's. Pixlr X is gemakkelijk te gebruiken en heeft veel functies om je creativiteit de vrije loop te laten.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://pixlr.com/nl/x/

Pixabay = Een levendige gemeenschap van creatievelingen die gratis afbeeldingen, video's, audio en andere media delen. Alle inhoud wordt door Pixabay vrijgegeven onder de Creative Commons (CC0) licentie, waardoor het veilig is om te gebruiken zonder toestemming te vragen of de artiest te vermelden - zelfs voor bepaalde commerciële doeleinden. Op Pixabay kun je meer dan een miljoen prachtige en leuke afbeeldingen vinden en downloaden in hoge kwaliteit en zonder rechten. Pixabay is de beste bron voor afbeeldingen en video's voor jouw projecten.

Prijs: Gratis
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://pixabay.com

Q
-

R

Removebg = Een online tool die automatisch de achtergrond van een afbeelding verwijdert. Je hoeft alleen maar een afbeelding te uploaden of een URL in te voeren, en de tool doet de rest. Je kunt ook kiezen uit verschillende achtergronden om je afbeelding te vervangen, of je eigen achtergrond toevoegen. Remove.bg is handig voor het maken van fotocollages, het verwijderen van ongewenste objecten, het verbeteren van portretten, en nog veel meer.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android smartphone en tablet
Website: https://www.remove.bg

S

Snappa = Een online tool voor het maken van grafische ontwerpen, zoals flyers, posters, logo's, infographics en sociale media-afbeeldingen. Snappa maakt het gemakkelijk om professioneel ogende ontwerpen te maken zonder dat je geavanceerde software of ontwerpvaardigheden nodig hebt. Je kunt kiezen uit duizenden sjablonen, afbeeldingen, lettertypen en kleuren om jouw eigen unieke ontwerpen te creëren. Snappa is geschikt voor zowel beginners als gevorderden die snel en eenvoudig visuele content willen maken voor hun projecten of marketingdoeleinden.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://snappa.com

Soundful = Een online platform dat kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om muziek te maken. Het bedrijf heeft een platform ontwikkeld dat muzikanten, producers en luisteraars in staat stelt om hun eigen muziek te creëren, te bewerken en te delen met behulp van algoritmen. Soundful AI muziek is gebaseerd op de analyse van bestaande muziekstijlen, genres en stemmingen en kan worden aangepast aan de voorkeuren en behoeften van de gebruiker. Soundful AI muziek is bedoeld om de creativiteit en expressie van muziekliefhebbers te stimuleren en te ondersteunen.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser
Website: https://soundful.com

SurveyMonkey = Een online enquêteontwikkeling software in de cloud. Het biedt een gratis, aanpasbaar platform voor het creëren en beheren van enquêtes. Gebruikers kunnen verschillende vraagtypes gebruiken, zoals meerkeuzevragen, open vragen en schuifregelaars, om gegevens te verzamelen en feedback te ontvangen. Het wordt gebruikt door bedrijven, studenten, en onderzoekers om marktonderzoek, meningen, en andere informatie te verzamelen die kan helpen bij het nemen van beslissingen of het verkrijgen van inzichten.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://nl.surveymonkey.com

T

Trello = Een online platform voor projectmanagement en teamsamenwerking. Met Trello kun je projecten organiseren in borden, to do lijsten en kaarten. Je kunt taken toewijzen, deadlines instellen, bestanden delen, feedback geven en de voortgang volgen. Trello is geschikt voor zowel individuen als teams en voor zowel persoonlijke als professionele doeleinden. De tool is zeer eenvoudig te gebruiken, aanpasbaar en integreren met andere apps en diensten. De tool is oorspronkelijk gemaakt door Fog Creek Software, maar in 2017 verkocht aan Atlassian waarbij de kracht van de tool behouden is gebleven. De gratis variant is volledig functioneel en voor de meeste mensen of teams meer als voldoende.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.atlassian.com

U
-

V
-

W

WeTransfer = Een gratis online dienst waarmee je grote bestanden (tot 2 GB) kunt versturen naar maximaal 20 ontvangers. Selecteer de bestanden (of mappen), vul het eigen e-mailadres, die van de ontvanger(s), typ eventueel een kort bericht en klik op transfer. Het is ook mogelijk om een link per e-mail te versturen en klik hiervoor in opties. De bestanden worden 7 dagen bewaard op de server van WeTransfer en kunnen daarna gedownload worden via een link die je per e-mail of bericht ontvangt. WeTransfer is opgericht in 2009 door drie Nederlanders en heeft nu meer dan 100 miljoen gebruikers per maand.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.wetransfer.com

WhatsApp Web = De populaire berichtendienst beschikbaar voor allerlei soorten platformen en volledig gratis. Het nadeel is wel dat de app alleen op een smartphone gebruikt kan worden met een actief telefoonnummer, maar daar is ook een oplossing voor genaamd WhatsApp (Web). Op deze manier kun je WhatsApp gebruiken op je computer. Het is een web browser applicatie die je berichten en gesprekken van je telefoon weerspiegelt. Je moet wel je telefoon verbonden houden met het internet om WhatsApp (Web) te kunnen gebruiken.

Prijs: Gratis
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://web.whatsapp.com

Woordwolk = Een website waarmee je vanuit verschillende termen, woorden en/of uitspraken een woordwolk kunt maken. Een woordwolk is een grafische weergave van de meest gebruikte woorden in een tekst. Je kunt zelf de kleuren, vormen en lettertypes kiezen voor je woordwolk. Er zijn vele verschillende opties mogelijk als kleuren, tekststijlen, vormen en er zijn zelfs verschillende templates beschikbaar om uit te kiezen. Gebruik de wizard die je stap voor stap meeneemt in het maken van jouw persoonlijke woordwolk. Als je klaar bent sla je de afbeelding op en hergebruik deze in jouw eigen presentatie of website. Woordwolken zijn een leuke en creatieve manier om teksten te analyseren of te presenteren.

Prijs: Gratis
OS: Web browser, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.woordwolk.nl

X
-

Y

YouTube = Een website waar je gratis video's kunt bekijken en uploaden. YouTube is eigendom van Google en is de populairste videodienst ter wereld. Je kunt er allerlei soorten video's vinden, zoals muziek, humor, educatie, nieuws en nog veel meer. Je kunt ook zelf video's maken en delen met anderen. YouTube heeft ook leuke interactieve functies, zoals abonneren, liken, reageren en afspeellijsten maken.

Prijs: Gratis / geavanceerde opties tegen betaling
OS: Web browser, desktop app, mobiele app voor Android / Apple smartphone en tablet
Website: https://www.youtube.com

Z
-