Consultancy

Als je interesse hebt in onze dienst consultancy en meer wilt weten over wat we aanbieden, dan kun je hier alle informatie vinden die je nodig hebt. We bieden consultancy voor verschillende doelen en situaties. Mocht je nog vragen hebben of iets niet duidelijk zijn, neem dan contact met ons op!

Wat is consultancy vanuit Kritiek Pad?
Consultancy vanuit Kritiek Pad is een vorm van begeleiding bij de ontwikkeling in het verder professionaliseren van jouw organisatie. Je organisatie is de hoofdrolspeler in het leerproces, terwijl Kritiek Pad als begeleider er is om je te helpen bij de uitdagingen die je onderweg tegenkomt bij het afleggen van het (kritieke) pad naar het specifieke doel.

Aanvulling
Kritiek Pad richt zich tijdens de consultancy op de organisatie, maar dat wilt niet zeggen dat er geen uitstapjes naar projecten of zelfs de individu mogelijk zijn. Wij verzorgen alleen consultancy voor organisaties.

Wat is de werkwijze van Kritiek Pad?
Bij Kritiek Pad beginnen we altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met jou en medewerkers van jouw organisatie. Dit is heel belangrijk om te ontdekken of er een KLIK is met een gevoel van wederzijds vertrouwen. Ook willen we graag een eerste indruk krijgen van jouw organisatie, de urgentie en de motivatie om het specifieke doel te bereiken.

Onze consultancy is gebaseerd op het omzetten van specifieke doelen in tastbare resultaten en hiervoor voeren wij vooraf aan de eerste consultancysessie kosteloos een inventarisatie uit samen met jou en medewerkers van jouw organisatie. Deze geeft ons de benodigde informatie omtrent de cultuur, identiteit en huidige werkzaamheden van jouw organisatie waarmee we op zoek gaan naar de beste methoden om de juiste vorm van consultancy te organiseren welke aansluit op de organisatiebehoefte.

Tijdens het consultancy traject hanteren wij verschillende Agile methodieken met aanvullende werkvormen om jouw organisatie te begeleiden. Door de regelmatige gesprekken en (thuis)opdrachten helpen we jouw organisatie om het specifieke doel te bereiken. Kritiek Pad levert praktische toepasbare kennis, maar ons doel is om jouw organisatie te helpen om zelf deze kennis te verwerven.

Methoden
Hieronder enkele methoden welke wij hanteren:
o    Design Thinking;
o    Liberating structures;
o    Kanban of scrum methodiek;
o    Waardestroomanalyse (VSM, Value Stream Mapping).

De tijdsduur van een consultancy traject is afhankelijk van verschillende factoren en vanuit Kritiek Pad altijd maatwerk. Een standaard traject kan bestaan uit één enkele sessie of zelfs meerdere sessies over een langere periode is ook mogelijk. Een individuele sessie duurt één enkel uur en kan afhankelijk van de behoefte worden aangepast in tijd.

Kritiek Pad werkt vanuit vertrouwen samen met opdrachtgevers en niet met vaste contracten. Om deze reden vragen wij periodiek een evaluatie om te zien of Kritiek Pad samen met jouw organisatie nog het juiste (kritieke) pad aan het bewandelen is.

Tip
Neem (vrijblijvend) contact op voor een kennismakingsgesprek!

Wat zijn de tarieven en voorwaarden?
Het basistarief voor consultancy vanuit Kritiek Pad is € 120,00 per uur exclusief 21% BTW en eventuele reiskosten. Voor reiskosten rekenen wij (voor de heen- en terugreis) € 0,23 per gereden kilometer exclusief 21% BTW. Kritiek Pad zal na een kennismakingsgesprek (vrijblijvend) een offerte (aanbod) inclusief een plan van aanpak verzorgen. Dit plan is een document met hierin het doel van de consultancy, afspraken omtrent de werkwijze, de (beoogde) planning en de (eind)producten van het gehele consultancy traject.

Na opdracht (overeenkomst) worden de werkzaamheden (bij voorkeur) uitgevoerd op een vast tijdstip in de week en tijdens kantooruren (i.e. tussen 8:00 - 17:00 uur). Er wordt vanuit gegaan dat de contacturen één keer per week zullen zijn gedurende het in de overeenkomst benoemd aantal sessies om het specifieke doel samen te bereiken. Wij hebben de beschikking over een eigen kantoor waar eventuele voorbereidingen of (eind)producten worden verzorgd, maar de voorkeur gaat uit om de consultancy uit te voeren op de locatie van jouw organisatie.

Het exact aantal sessies voor het consultancy traject wordt bepaald door de organisatie samen met Kritiek Pad en is altijd een inschatting. Mocht het aantal sessies afwijken van in de opdracht benoemd aantal sessies (i.e. meer of minder) dan zal Kritiek Pad dit vroegtijdig kenbaar maken.

Kritiek Pad is in het bezit van algemene voorwaarden en deze zijn van toepassing op elk aanbod van Kritiek Pad, elke overeenkomst tussen Kritiek Pad en opdrachtgever en op elke dienst die door Kritiek Pad wordt aangeboden.

De algemene voorwaarden zijn hier te vinden.

Welke consultancy kan Kritiek Pad leveren?
Een consultancy traject vanuit Kritiek Pad is altijd maatwerk en afgestemd op jouw organisatie. Hieronder een overzicht van verschillende onderwerpen waarin Kritiek Pad kan ondersteunen.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij verschillende templates leveren voor BIM (bijv. BIM protocol, BIM uitvoeringsplan, inkoopvoorwaarden voor leveranciers, etc.) en projectmanagement (bijv. demarcatielijsten, overdrachtsformulieren, plan van aanpak, overeenkomsten, etc.). Deze zijn te allen tijden maatwerk en de levering bestaat uit een conceptdocument, een aanpassingsronde en een definitief document in de huisstijl van jouw organisatie.

Aandachtspunt
Er zijn vele andere onderwerpen waarbij Kritiek Pad mogelijk kan ondersteunen. Neem (vrijblijvend) contact op voor een kennismakingsgesprek!

Wanneer kan Kritiek Pad niets voor mij doen?
Niet elk kennismakingsgesprek wordt automatisch opgevolgd door een consultancy traject vanuit Kritiek Pad. Hieronder enkele situaties wanneer wij geen consultancy zullen starten of ondernemen.

GEEN consultancy traject
Wij zullen geen consultancy traject starten of ondernemen indien:
o    Er geen KLIK is tussen jouw organisatie en Kritiek Pad.
o    Er onvoldoende urgentie en/of motivatie is vanuit jouw organisatie.
o    Er geen consultancy traject nodig is, maar een andere vorm van ondersteuning (coaching OF spraker).
o    De uitvoering van projecten of het opleveren van een bouwwerk van stoffelijke aard.
o    De uitvoering van BIM modellering (ontwerpen en/of engineering) of BIM coördinatie van een project.