Spreker

Als je interesse hebt in onze dienst spreker en meer wilt weten over wat we aanbieden, dan kun je hier alle informatie vinden die je nodig hebt. We bieden spreker voor verschillende doelen en onderwerpen. Mocht je nog vragen hebben of iets niet duidelijk zijn, neem dan contact met ons op!

Wat is spreker vanuit Kritiek Pad?
Spreker vanuit Kritiek Pad is een vorm van kennisdeling in het verder professionaliseren van jou en medewerkers van jouw organisatie. Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen leerproces, terwijl Kritiek Pad als begeleider de theoretische kennis zal overbrengen met praktijkvoorbeelden bij het afleggen van het (kritieke) pad naar het specifieke doel.

Aanvulling
Kritiek Pad richt zich tijdens spreker op onderwerpen met praktijkvoorbeelden vanuit jouw organisatie, maar dat wilt niet zeggen dat er geen uitstapjes naar andere sectoren mogelijk zijn. Wij verzorgen alleen spreker voor organisaties.

Wat is de werkwijze van Kritiek Pad?
Bij Kritiek Pad beginnen we altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met jou en medewerkers van jouw organisatie. Dit is heel belangrijk om te ontdekken of er een KLIK is met een gevoel van wederzijds vertrouwen. Ook willen we graag een eerste indruk krijgen van jouw organisatie, de urgentie en de motivatie om het specifieke doel te bereiken.

Onze spreker is gebaseerd op het verbinden van de theorie met de praktijk en hiervoor voeren wij vooraf aan de spreker sessie kosteloos een inventarisatie uit samen met jou en medewerkers van jouw organisatie. Deze geeft ons de benodigde informatie omtrent de cultuur, identiteit en huidige werkzaamheden van jouw organisatie waarmee we op zoek gaan naar de beste onderwerpen om de juiste vorm van spreker te organiseren welke aansluit op de organisatiebehoefte.

Tijdens het spreker traject hanteren wij verschillende theorieën met aanvullende opdrachten om jouw organisatie te begeleiden. Door een vloeiende verhaallijn, een combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden wordt de kennis geborgd en overgedragen.

Methoden
Hieronder enkele methoden welke wij hanteren:
o    Theorie in de vorm van een PowerPoint;
o    Presentatie met interactie, discussie en vragen;
o    Praktijkopdrachten om de theorie met de praktijk te verbinden;
o    Praktijkvoorbeelden vanuit de projecten van jouw organisatie.

De tijdsduur van een spreker sessie is afhankelijk van verschillende factoren en vanuit Kritiek Pad altijd maatwerk. Een standaard sessie kan bestaan uit één enkel uur, meerdere uren of zelfs sessies over een langere periode.

Aanvulling
Wij hanteren (bij voorkeur) een groepsgrootte van ACHT personen voor maximale interactie, discussie en ruimte voor vragen. Grotere groepen zijn wel mogelijk, maar ons advies om dan het geheel op te splitsen in meerdere sessies waarbij het onderdeel voorbereiding altijd eenmalige kosten zijn.

Wat zijn de tarieven en voorwaarden?
Het basistarief voor spreker vanuit Kritiek Pad is € 100,00 per uur (per groep) exclusief 21% BTW en eventuele reiskosten. Voor reiskosten rekenen wij (voor de heen- en terugreis) € 0,23 per gereden kilometer exclusief 21% BTW. Voor de voorbereiding van een sessie worden de eenmalige kosten van € 150,00 in rekening gebracht. Kritiek Pad zal na een kennismakingsgesprek (vrijblijvend) een offerte (aanbod) inclusief een plan van aanpak verzorgen. Dit plan is een document met hierin het doel van spreker, afspraken omtrent de werkwijze, de (beoogde) planning en de (eind)producten.

Na opdracht (overeenkomst) worden de werkzaamheden (bij voorkeur) uitgevoerd op een vast tijdstip in de week op de locatie van jouw organisatie. Deze locatie dient minimaal te zijn voorzien van de benodigde faciliteiten om een presentatie te kunnen tonen. Na afronding van de opdracht (overeenkomst) wordt de volledige presentatie digitaal toegestuurd in bestandsformaat PDF.

Aanvulling
Het is mogelijk om de volledige sessie uitgeschreven digitaal te ontvangen als naslagwerk in bestandsformaat PDF. Het naslagwerk is vergelijkbaar in opzet met de onderdelen ABC en blog.

Kritiek Pad is in het bezit van algemene voorwaarden en deze zijn van toepassing op elk aanbod van Kritiek Pad, elke overeenkomst tussen Kritiek Pad en opdrachtgever en op elke dienst die door Kritiek Pad wordt aangeboden.

De algemene voorwaarden zijn hier te vinden.

Welke spreker kan Kritiek Pad leveren?
Een spreker sessie vanuit Kritiek Pad is altijd maatwerk en afgestemd op jouw organisatie. Hieronder een overzicht van verschillende onderwerpen waarin Kritiek Pad kan ondersteunen.

Aandachtspunt
Er zijn vele andere onderwerpen waarbij Kritiek Pad mogelijk kan ondersteunen. Neem (vrijblijvend) contact op voor een kennismakingsgesprek!

Wanneer kan Kritiek Pad niets voor mij doen?
Niet elk kennismakingsgesprek wordt automatisch opgevolgd door een spreker sessie vanuit Kritiek Pad. Hieronder enkele situaties wanneer wij geen spreker zullen starten of ondernemen.

GEEN spreker sessie
Wij zullen geen spreker sessie starten of ondernemen indien:
o    Er geen KLIK is tussen jouw organisatie en Kritiek Pad.
o    Er onvoldoende urgentie en/of motivatie is vanuit jouw organisatie.
o    Er geen spreker sessie nodig is, maar een andere vorm van ondersteuning (coaching OF consultancy).
o    Kritiek Pad niet voldoende affiniteit of ervaring heeft met het gekozen onderwerp.