Over

Kritiek Pad

Kritiek Pad is dé kennisbron voor jou als enthousiaste professional die zichzelf en/of de organisatie verder wilt ontwikkelen. Wij delen onze kennis gratis via deze website (bijv. blogs), sociale media (Instagram en LinkedIn) en een nieuwsbrief. Daarnaast bieden we betaalde diensten om jouw succes te waarborgen in coaching, consultancy en als spreker.

De naam Kritiek Pad komt uit het projectmanagement en beschrijft de kortste route naar het projectresultaat. Dit pad ontvouwt zich als taken afhankelijk van elkaar zijn en samen de projectdeadline bepalen in een planning. Ons DOEL met Kritiek Pad is om jou en/of jouw organisatie te helpen professionaliseren, waarbij het traject wordt gekenmerkt door keuzes en leermomenten tijdens het bewandelen van het kritieke pad.

Bij Kritiek Pad zetten wij onze kennis in voor de branches bouw, installatie, infra, vastgoed en de zorg. Dankzij onze uitgebreide netwerkmogelijkheden werken we regelmatig samen met toonaangevende experts. Deze strategische partnerschappen stellen ons in staat om echte waarde te creëren voor al onze klanten.

Wij zijn trots op onze ruime ervaring in het begeleiden van professionals en organisaties op verschillende gebieden, zoals persoonlijke coaching, de implementatie van BIM als werkmethodiek, procesverbeteringen, projectmanagement, templates en verandermanagement. Wij doen dit met veel passie en enthousiasme, en we zien graag dat onze klanten succesvol zijn in hun werk.

Tip
Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

 

Onze missie en visie

Onze MISSIE bij Kritiek Pad is om jou en/of jouw organisatie te helpen professionaliseren. Wij geloven in het kritieke pad als de kortste route naar succes, waarbij we samen met jou de belangrijkste stappen zetten naar het specifieke doel. We bieden meer dan praktische kennis en helpen jou en/of jouw organisatie deze zelf te verwerven. Door het aanbieden van waardevolle kennis en praktische oplossingen willen wij bijdragen aan jouw ontwikkeling en het realiseren van jouw ambities.

Onze VISIE als Kritiek Pad is om dé toonaangevende kennispartner te zijn voor professionals en organisaties. Wij streven ernaar om een inspirerende omgeving te creëren waar professionals kunnen leren, groeien en professionaliseren. Door het delen van onze uitgebreide ervaring en het aangaan van strategische samenwerkingen willen wij echte waarde bieden en duurzame resultaten behalen voor onze klanten.

Tip
Door onze gespecialiseerde kennis in contract-, project- en verandermanagement, gecombineerd met een uitgebreide variëteit van methoden en oplossingen (o.a. Agile methoden), leveren we diensten die de vaardigheden van jou en/of jouw organisatie naar een hoger niveau tillen!

Wil je meer weten? Neem contact op en plan een kennismaking!

 

Eigenaar Björn Kamphuis

Mijn naam is Björn Kamphuis en ik ben de eigenaar van Kritiek Pad. Ik woon in Doorn en ben ambitieus, creatief, leergierig, een doorzetter, oplossingsgericht, transparant in mijn communicatie en hou van humor.

Mijn drijfveer is om mensen en organisaties te helpen bij hun ontwikkeling door hun mogelijkheden uit te breiden. Dit is waar het concept van Kritiek Pad centraal staat, als essentieel element voor groei, continue verbetering en succes.

Met meer dan 30 jaar ervaring in de bouwsector, gestart als loodgieter, gevolgd door technisch tekenaar en werkvoorbereider. Met de opleiding MTS Werktuigbouwkunde heb ik mij ontwikkeld tot een integraal projecttechnicus in elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.

Na het afronden van de studie Integrated Building & Engineering en het behalen van een Bachelor of Engineering (BSc), ben ik aan de slag gegaan als projectleider. Hierbij was ik integraal verantwoordelijk voor het leiden van bouwprojecten, van het initiële ontwerp tot de uiteindelijke realisatie, oplevering en soms beheer en onderhoud, zoals appartementencomplexen, bioscopen, kantoren, musea, scholen en ziekenhuizen.

Daarnaast heb ik een Master Project, Programma & Portfolio Management (MSc) afgerond , gevolgd door een specialisatie als BIM manager met een focus op contract-, project- en verandermanagement. Verschillende opleidingen bij Agile Scrum Group hebben o.a. geleid tot erkenning als Scrum Master door het IIABC, wat mijn toewijding aan kwaliteit, flexibiliteit en voortdurende ontwikkeling binnen het vakgebied benadrukt.

Naast mijn werk in de bouwsector heb ik ook 25 jaar ervaring in de zorgsector. Als vrijwilliger bij zowel de Nierstichting als de Nierpatiënten Vereniging Nederland, waar ik ook bestuurslid was, ben ik verantwoordelijk geweest voor meerdere projecten en blijf ik actief betrokken bij beide organisaties.

Al meer dan 10 jaar ben ik docent bij Avans+ voor opleidingen zoals BIM engineering (kerndocent), HIT-E, HIT-W, Projectleider Bouw, infra en installatietechniek, Hogere bouw projectmanagement en maatwerktrajecten. Binnen deze opleidingen ben ik verantwoordelijk voor de modules BIM, contract-, project- en verandermanagement.

Tip
Samen groeien? Neem contact op voor een kennismaking en ontdek de mogelijkheden!