Blog

Label: Projectmanagement

Datum: 28 december 2019

Delen:

Projectmanagement: Heteluchtballon (mopje)

Een man vliegt in een heteluchtballon boven over het land en beseft ineens dat hij verdwaald is. Al speurend over het land ziet hij beneden een man lopen en daalt met de heteluchtballon tot hij binnen gehoorafstand van de man is en roept; "Neem me niet kwalijk, maar kunt u mij misschien helpen? Ik heb een vriend beloofd hem een half uur geleden ergens te ontmoeten, maar ik weet niet waar ik ben!"

De man beneden antwoordt: "Ja hoor! U bent in een heteluchtballon en zweeft ongeveer 10 meter boven de grond. U bevindt zich tussen de 52 en 53 graden noorderbreedte en tussen de 3 en 4 graden oosterlengte." "U bent zeker een adviseur!?" zegt de man in de heteluchtballon.

"Inderdaad!" zegt de ander, "maar hoe weet u dat?" "Nou", zegt de man in de ballon: "Alles wat u zegt is technisch gesproken juist, maar ik heb helemaal niets aan die informatie. En al met al ben ik nog steeds verdwaald!". De man op de grond kijkt peinzend omhoog en zegt: "U bent zeker manager?"

"Dat klopt", zegt de man in de ballon: "maar hoe weet u dat?" "Eenvoudig. U heeft geen idee waar u bent. U weet al helemaal niet waar u naartoe gaat. U heeft iets beloofd terwijl u geen idee heeft hoe u die belofte moet waarmaken en u verwacht van mij dat ik uw probleem oplos. U verkeert nog steeds in dezelfde positie als voor wij elkaar ontmoetten, maar op een of andere manier is het nu ineens mijn schuld." zegt de man op de grond.

Bronvermelding
o    Auteur onbekend